Skip to main content

Nový album 11SKA pokrstíme rovnomenným vlastným pivom.

Už v sobotu 13. apríla o 20:00 sa v bratislavskom klube MMC uskutoční koncert skupiny Polemic, na ktorom sa pokrstí aj ich jedenásty štúdiový album 11SKA. Krstiť sa bude špeciálnym limitovaným pivom, ktoré si pre túto príležitosť dala kapela vyrobiť.

Ešte predtým ako nabehnú členovia Polemicu na pódium a podelia sa so svojimi fanúšikmi o pozitívnu energiu a nové piesne, publikum na jamajské rytmy naladí DJ Abnorman. Ten však nebude jediným hosťom večera.

„Pripravili sme si nadštandardnú porciu hudby, správne noty a nejedno hudobno-tanečné prekvapenie vrátane spolupráce s tanečnou skupinou PHX DANCE STUDIO, ktorá sa objavila aj vo videoklipe k nášmu aktuálnemu singlu Viem. Hlavným leitmotívom koncertu bude, že na ňom odznie všetkých 11 songov, ktoré sa na novom albume nachádzajú. K tomu samozrejme ako bonus pridáme za hrsť greatest hits a niekoľko piesní, ktoré sme roky nehrali. Keď sa fanúšikovia naladia na našu vibráciu, tak ani jedno tričko nezostane suché. Na to sme tiež pripravení s úplne novým albumovo tematickým merchom, ktorý sa prvý raz objaví v ponuke práve na krste v Bratislave,“ prezradil Peter „Petko“ Opet.

Svoj jedenásty album s jedenástimi piesňami sa Polemic rozhodli pokrstiť originálnym spôsobom. Oslovili spriatelený pivovar, v ktorom si dali vyrobiť svoje špeciálne pivo. To nesie rovnaký názov ako názov albumu – 11SKA.

Lístky na krst albumu – Ticketportal

„Pri plánovaní dramaturgie koncertného krstu albumu sme mali diskusiu, čo by mohlo byť krstné médium. Brainstormingom sme sa dostali k pivu jedenástke, odtiaľ bol už len malý krok k tomu osloviť remeselný pivovar, ktorý by vedel náš nápad v krátkom čase zrealizovať. Vedeli sme, že páni stojaci za značkou Stupavar sú hodnotovo a hudobne rovnako naladení ako my, oslovili sme ich a oni s nadšením začali vymýšľať receptúru a grafický návrh etikety. Stretli sme sa v pivovare, ochutnali niekoľko druhov piva a vypočuli ideu hlavného sládka. Ten do prípravy unikátnej várky piva, ktorá nikdy predtým nevznikla, vložil svoj kumšt a skúsenosti tak, aby sme s výsledkom boli spokojní. Sme nadmieru saturovaní. Predsa len Polemic lager na etikete s vizuálom nášho albumu máme prvý raz v kariére. Sme veľmi radi, že si náš nápad našiel skvelého realizátora v podobe pivovaru Stupavar,“ teší sa skupina Polemic.

A kto bude krstným otcom nového albumu? „Personálne obsadenie krstných mám a otcov sa dozviete v priebehu slávnostného večera. Máme to pripravené a naši fanúšikovia sa môžu spoľahnúť, že to bude niečo unikátne a 11SKAové, rovnako ako náš pivný špeciál,“ doplnil Peter „Petko“ Opet.

Vstupenky na sobotňajší koncert a krst albumu 11SKA, ktorý vznikol v štúdiu One Love, sú k dispozícii v sieti Ticketportal.

Skupina Polemic vydáva retrospektívny album 11SKA.

Obsahuje hity Tancuj, Staré časy, Dokonalý zločin i novinku Viem. Jedenásty album skupiny Polemic mapuje ich niekoľkoročné tvorivé obdobie, počas ktorého sa kapela sústredila hlavne na jednotlivé single. Novinka má symbolický názov 11SKA a obsahuje rovnaký počet piesní vrátane aktuálneho singlu Viem. Ten skupina nahrala spoločne s raperom Kalim. Krst albumu sa uskutoční 13. apríla v bratislavskom klube MMC. 

Ako už samotný názov albumu napovedá, 11SKA je slovná hračka odvodená od číslovky jedenásť a hudobného žánru SKA, ktorý skupina Polemic nielen miluje, ale na domácej hudobnej scéne sa vďaka svojim piesňam a energii stala i jeho synonymom. 11SKA okrem mnohých známych skladieb, ktoré doposiaľ nikdy na žiadnom hudobnom nosiči nevyšli, obsahuje aj novinku Viem. Tú kapela nahrala v spolupráci s Kalim.

V pesničke nám vznikla pasáž s dancehallovým grooveom. Potrebovali sme, aby nám tam niekto zarapoval, nech to má ten správny smrad. Kali už v minulosti koketoval s príbuznými žánrami ako reggaeton a podobne. Oslovili sme ho a on bez váhania súhlasil. Spolupracovalo sa nám s ním veľmi dobre. Je to profesionál,“ prezradil Michal „Mickey“ Novácky, ktorý zároveň dodal: „Text piesne hovorí o tom, že v našom veku už vieme, čo je pre nás to pravé orechové. Inšpiráciou na takýto text je každodenný život. Ja verím v to, že ako si ho nastavíš, tak sa budeš cítiť. Aj preto sa v texte spomína dobrá energia a pozitívne vibrácie.

Ako všetky ostatné skladby albumu 11SKA, tak aj novinka Viem má svoju vizuálnu podobu. Režisérom a scenáristom videoklipu je Dávid Mencl, s ktorým skupina spolupracovala už v minulosti pri klipe k piesni Štramák. 

S Dávidom sme si ľudsky sadli už počas predošlého natáčania v Prahe, preto sme ho oslovili aj tentoraz. Vedeli sme, akým spôsobom pracuje a kam smeruje. Má filmársky rukopis, klipy z jeho dielne sú príbehy vyrozprávané kamerou a páči sa nám jeho tvorba. Tentokrát sme kvôli početnému obsadeniu, množstvu tanečníkov a komparzistov nakrúcali v Bratislave a pražský štáb pricestoval za nami,“ priblížil zrod videoklipu Peter „Petko“ Opet.


Vo videoklipe, ktorý sa nakrúcal v Bratislave, účinkuje viacero skupine blízkych ľudí – napríklad, tanečník a herec Mako Hindy i bývalý člen Polemicu Jozef „Jojo“ Pešta. 

Jojo v začiatkoch kapely hrával na saxofón a je najväčší odborník na SKA na Slovensku, pričom momentálne sa venuje svojmu projektu predajni Vinylové platne, čo sa nám hodilo aj do scenára videoklipu. Keď sme podľa scenára potrebovali obsadiť úlohu manažéra baru s prísnym pohľadom, padla okamžite voľba na Maka Hindyho, ktorý ako náš dlhoročný kamarát a fanúšik, obratom súhlasil,“ teší sa zo spolupráce Peter „Petko“ Opet.

Nový album 11SKA, ktorého piesne vznikli v štúdiu One Love, vychádza na CD oficiálne 29. februára. Na vinylovej platni vyjde album na prelome marca a apríla. Oba nosiče budú mať krásny hravý obal, ktorý vytvoril Moe (Marek Novák) z rapovej skupiny AMO.

Moe sa doslova kreatívne vybláznil a z obyčajného obalu vykúzlil umelecké dielo, z ktorého sme nadšení,“ teší sa Petko, ktorého doplnil Mickey: „Je tam aj taká kreatívna vychytávka. Ak rukáv obalu rozstrihneš, vznikne ti šablóna, cez ktorú si môžeš posprejovať, napríklad, tričko alebo čokoľvek, čím si sám vytvoríš unikátny kúsok nášho aktuálneho merchu. Prípadne môžeš použiť fixky alebo čo ti len napadne. V tomto prípade sa iniciatíve medze nekladú.

Krst nového albumu sa uskutoční 13. apríla v bratislavskom klube Majestic Music Club. Na tomto koncerte zaznejú aj skladby, ktoré Polemic bežne na koncertoch festivalového typu nehráva. Mená krstných rodičov i hostí, ktorí sa koncertu zúčastnia, bude kapela zverejňovať postupne na svojich sociálnych sieťach.

Lístky na krst si môžete kúpiť na Ticketportali

Štúdiové novinky na ceste

Máme za sebou vydarený koncert v Trenčíne, ktorý nám znovu potvrdil, že toto mesto je hudbe zasnúbené. Sme veľmi radi, že sme sa po dvojnásobnom prekladaní termínu vrátili do Piano clubu, kde sme odohrali presne pred 3 rokmi v marci 2020 poslednú šou predtým, než naše koncertovanie na dlhý čas znemožnil Covid-19. Záver mesiaca sme si poctivo odtancovali na pódiu Clubu Hron v Bratislave sprevádzaní potleskom publika.

Pravidelne sa stretávame v štúdiu, hráme, tvoríme aj veľa diskutujeme. Na featuring sa v ňom zastavila aj jedna známa postavička, ktorej meno sa dozviete včas spolu s predstavením novej pesničky, ktorú už finalizujeme.  

Popri tom zvonia telefóny a cinkajú emaily, čo znamená, že kalendár na hlavnú open air sezónu sa utešene zahusťuje. To nás napĺňa očakávaním, že sa budeme vidieť s Vami fanúšikmi na festivaloch a slávnostiach na Slovensku aj v Českej republike. Sľubujeme, že to u Vás rozbalíme naplno a prispejeme svojou energiou k tomu, aby sme Vám spravili deň.  

Nepravidelnú dávku noviniek zo života kapely, fotky, videá aj pozvánky na koncerty nájdete okrem tohoto blogu aj na našich sociálnych sieťach (www.facebook.com/POLEMIC.official , https://www.instagram.com/polemicska/ ), koncertné termíny postupne pridávame a nájdete ich TU.

Aktuálne koncerty

Tešíme sa na Vás naživo na koncertoch a prihláste sa na odber nášho blogu-newslettera, nech ste v obraze.